PRIVACY POLICY

INTRODUCTION

When registering to the SubBIOCODE website we collect some personal information, with your consent as the legal basis. Personal information is handled in accordance with the General Data Protection Regulation (GDPR) law and Slovenian Personal Data Protection Act (ZVOP-1). As the database is intended for the users in Bosnia and Herzegovina we apply also to the Bosnian Law on the Protection of Personal Data No. 49/06. We handle the data under appropriate security measures to prevent unauthorized access to personal information. Administrators have the right to update and change this privacy policy if they find it necessary, and inform all the registered users about potential changes.

PERSONAL INFORMATION

User personal information include name, surname, email address, country, institution.

PURPOSE

Personal information is collected to enable the registration, and will be viewed also for approval of registration application. We will not distribute any personal information for other uses (e.g. use in advertising, opinion polls, …) or any third parties. If we need more information to approve your registration form, we may send you an email with additional questions.

HANDLERS OF THE DATA

Data controller for the personal data is SubBioLab, a research group working within the Department of Biology, Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana, Slovenia. Collected personal information can be accessed and upon user’s request altered by the administrator authorised by the register owner (members of the SubBioLab and its IT service managers). The data is transferred to our servers within the EU and is handled under appropriate security measures (secure protocols, firewall, other technical measures). Personal data will not be distributed to any third parties.

RIGHTS

Users have the right to ask about their personal data, to correct information, to object to our processing of their personal data, to request the restriction of processing of their personal data, to delete their personal data from the service, to request the transfer of their personal data to another party. Users can withdraw their consent to privacy policy anytime. If you have any questions regarding this privacy policy or request to exercise your rights please contact us by an email: subbiocode@gmail.com.

POLITIKA PRIVATOST

UVOD

Pri registraciji u SubBIOCODE bazu podataka prikupljamo osobne podatke s vašom privolom kao pravnom osnovom. Osobni podaci bit će obrađivani u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) te slovenskim Aktom o zaštiti osobnih podatka (ZVOP-1). Kako je baza podataka namijenjena korisnicima iz Bosne i Hercegovine , osobni podaci bit će obrađivani i po BIH Zakonu o zaštiti osobnih podataka br. 49/06. Podatke obrađujemo pod odgovarajućim sigurnosnim mjerama kako bi spriječili nedozvoljeni pristup do osobnih podataka. Administratori si pridržavaju pravo na dopunu i izmjenu politike privatnosti u slučaju nužnosti, a o potencijalnim promjenama obavijestiti će registrirane korisnike.

OSOBNI PODACI

Osobni podaci korisnika uključuju ime, prezime, elektronsku adresu, državu, instituciju.

SVRHA

Osobni podaci prikupljaju se kako bi se omogućila registracija. Također, bit će upotrjebljeni kao potvrda registracijske prijave. Osobne podatke nećemo posredovati ili upotrijebiti za druge svrhe (npr. Promotivne namjere, ankete,...) ili posredovati trećim osobama. Ukoliko budemo trebali dodatne informacije kako bi odobrili vašu registraciju, na vas ćemo poslati dodatni upit.

RUKOVODIOC PODATAKA

Rukovodioc osobnih podataka je SubBioLab, istraživačka grupa koja djeluje u okviru Odjeljenja za Biologiju, Biotehničkog fakulteta, Sveučilišta u Ljubljani, Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana, Slovenija. Prikupljenim osobnim informacijama pristupat će se i izmjeriti na zahtjev korisnika od strane SubBioLab-a zaduženog administratora (članovi SubBioLab-a i njihovi IT zaposlenici). Podatci se prebacuju na naše servere unutar EU te se s njima postupa u skladu s odgovarajućim sigurnosnim mjerama (sigurnost protokola, protupožarni zidovi, druge tehničke mjere). Osobni podatci neće biti posredovani trećim osobama.

PRAVA

Korisnici imaju pravo pitati o svojim osobnim podatcima, popraviti podatke, proturječiti našoj obradi osobnih podataka, zabraniti obradu korisničkih osobnih podataka, izbrisati njihove osobne podatke iz usluge, zatražiti prebacivanje njihovih osobnih podataka trećim licima. Korisnici u svakom trenutku mogu povući svoj pristanak na politiku privatnosti Ako imate pitanja u vezi s ovom politikom privatnosti ili zahtjev za ostvarivanje svojih prava, kontaktirajte nas putem e -pošte: subbiocode@gmail.com.

ПОЛИТИКА ПРИВАТОСТИ

УВОД

При регистрацији у СубБИОЦОДЕ базу података прикупљамо личне податке с вашом дозволом као правном основом. Лични подаци бит ће обрађивани у складу с Општом уредбом о заштити података (ГДПР) те словенским Актом о заштити личних податка (ЗВОП-1). Како је база података намијењена корисницима из Босне и Херцеговине, лични подаци бит ће обрађивани и по БИХ Закону о заштити личних података бр. 49/06. Податке обрађујемо под одговарајућим сигурносним мјерама како би спријечили недозвољени приступ до личних података. Администратори си придржавају право на допуну и измјену политике приватности у случају нужности, а о потенцијалним промјенама обавијестити ће регистроване кориснике.

ЛИЧНИ ПОДАЦИ

Лични подаци корисника укључују име, презиме, електронску адресу, државу, институцију.

СВРХА

Лични подаци прикупљају се како би се омогућила регистрација. Такођер, бит ће употрјебљени као потврда регистрационе пријаве. Личне податке нећемо посредовати или употријебити за друге сврхе (нпр. Промотивне намјере, анкете,...) или посредовати трећим лицима. Уколико будемо требали додатне информације како би одобрили вашу регистрацију, на вас ћемо послати додатно питање.

РУКОВОДИЛАЦ ПОДАТАКА

Руководилац личних података је СубБиоЛаб, истраживачка група која дјелује у оквиру Одјељења за Биологију, Биотехничког факултета, Свеучилишта у Љубљани, Јамникарјева 101, 1000 Љубљана, Словенија. Прикупљеним личним информацијама приступат ће се и измјенити на захтјев корисника од стране СубБиоЛаб-а задуженог администратора (чланови СубБиоЛаб-а и њихови ИТ запосленици). Подаци се пребацују на наше сервере унутар ЕУ те се с њима поступа у складу с одговарајућим сигурносним мјерама (сигурност протокола, протупожарни зидови, друге техничке мјере). Лични податци неће бити посредовани трећим особама.

ПРАВА

Корисници имају право питати о својим личним податцима, поправити податке, противрјечити нашој обради личних података, забранити обраду корисничких личних података, избрисати њихове личне податке из услуге, затражити пребацивање њихових личних података трећим лицима. Корисници у сваком тренутку могу повући свој пристанак на политику приватности. Ако имате питања у вези с овом политиком приватности или захтјев за остваривање својих права, контактирајте нас путем е -поште: subbiocode@gmail.com.